Messenwinkel & Slijperij Anedro AntwerpenHistoriek

1993 - slijperij

Slijperij Anedro werd opgericht in maart 1993 door Eddy van der Pligt. Anedro is een familiezaak, waarbij ook Anke en Robby, de kinderen, hun beide namen verleenden om de naam "An-ed-ro" te creëren.

Eddy, reeds 40 jaar slager van beroep, wist dat een scherp mes héél belangrijk is en wist perfect hoe hij het moest slijpen. Dus kwam hij op het idee een slijperij op te starten en de klanten "vakkundig" geslepen messen aan te bieden. Wegens het groot succes van de slijperij, werd reeds na 2 jaar ook een messenwinkel geopend. Deze messenspeciaalzaak biedt een gevarieerd assortiment aan professionele keukenmessen, slagersmessen, lege en gevulde messenblokken, messenkoffers, steakmessen, wetstalen, slijpstenen, messenmagneten, oestermessen, kinderbestek, scharen, manicure etuis (Solingenkwaliteit) en ook zwitserse zakmessen voor de verzamelaar.

Anedro biedt de ruimste keuze aan topmerken zoals GLOBAL, SOLICUT, VICTORINOX, LAGUIOLE, HERBERTZ, OPINEL, HERDER molenmessen enz. Bij Anedro koopt u topkwaliteit tegen een redelijke prijs.

1999 - make-over

In 1999 namen dochter Anke en haar echtgenoot Dirk de zaak over en staken deze in een nieuw stijlvol kleedje. Ze vernieuwden ook het logo en veranderden de naam in ANEDRO-SERVICE BVBA. Slijperij Anedro is na zoveel jaar niet meer weg te denken uit de Antwerpse bedrijvigheid. Het professionalisme en de veelzijdigheid zorgen ervoor dat Anedro slijpt voor zowel particulieren, horeca en de industrie en ook nieuwe messen levert.

2003 - professioneel slijpen

In 2003 startte Dirk met een mobiele slijpdienst. Die tot spijt van iedereen in 2005 werd stopgezet wegens een te groot succes. De dagelijkse files en grote eisen van de klanten maakten het onmogelijk een correcte service te blijven bieden. Als compensatie kan u in onze winkel steeds rekenen op een snelle slijpservice uit eigen atelier door de patron zelf.

Voor restaurants zijn er steeds reservemessen ter beschikking.

Wij hopen u dan ook spoedig mogen te begroeten in onze winkel.